Nova izdanja

SMAK SVIJETA – volite mange? volite zombije?

Upravo je iz štampe izašao.

Grafički roman Olivije Vieweg, koji se vrti oko dvije mlade djevojke uhvaćene usred zombi apokalipse, ne prestaje zadivljivati. Ovo nije baš klasična distopija, a dojmljiva atmosfera će ljubitelje zombija oduševiti sa sablasnim faktorom. Civilizacija je uništena. Dvije godine ranije virus je pretvorio većinu stanovništva u divlje zombije i, koliko znamo, samo su dva grada još sigurna od hordi nemrtvih: Jena i Weimar. Tamo se mlade žene Vivi i Eva nalaze i zajedno bježe od svojih sjećanja.
Dakle, zombiji su preplavili Zemlju. Gradovi Weimar i Jena uspjeli su izgraditi zaštitnu ogradu i prkositi stvorenjima. Jedina veza između njih je automatizovani voz bez putnika. Moglo bi se pomisliti da je ovo još jedan strip o zombijima. Opet uobičajeno. Puno krvi i prskanja i grube sile. Ali daleko od toga.
 Možeš tako lako zaspati.
– Spavanje je prva stvar koju treba naučiti na ovom svijetu.
Grafički roman je urađen u tzv. njemačkom manga stilu. Utjecaj mange je očit, ali ne tako sažet kao u japanskim izdanjima. Crtačica s nekoliko poteza i koloritom izvrsno uspijeva prenijeti raspoloženja i emocije. Čak i bez detaljnih lica i govora tijela.
Agarthi Comics bosanskohercegovačkoj publici donosi novi žanr i prvi njemački grafički roman kod nas. Sa ovim izdanjem Agarthi najavljuje mnoge mange u prevodu na bosanski jezik, a ovo izdanje kao i sve ostale možete naručiti preko www.agarthicomics.ba ili potražiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Bosni i Hercegovini.

Odgovori