AC Toys

 

Agarthi Toys su drvene igračke, obojene ekološkim bojama, zaštićene pčelinjim voskom i maslinovim uljem, te upakovane u pamučne, heklane vrećice. Ideja za drvenim igračkama rodila se iz želje da svojoj djeci obezbijedimo igračke od živog materijala, koje će poticati njihovu maštu, smislenu i kreativnu igru. Igračke su inspirisane dr. Rudolfom Steinerom i waldorfskom pedagogijom, koja u svojoj osnovi koristi isključivo prirodne materijale.

Igračke su izrađene ručno, s mnogo ljubavi, u okviru male, porodične, stolarske radionice, pa je tako i svaki primjerak unikatan.

Agarthi Toys proizvodi igračke koje podupiru djetetov emocionalni, intelektualni i fizički razvoj. Naše igračke oslanjaju se na dječiju imaginaciju, umjesto da im daju unaprijed smišljene odgovore. Napravljene su da traju dugo, da izgledaju lijepo i da su ugodne na dodir. Prednosti drvenih igračaka nad plastičnim su nebrojene, ali naglasit ćemo najvažniju - igračke na bazi petroleja, kao što su plastične igračke, nemilosrdno zagađuju našu planetu Zemlju.
Vjerujemo da je okruženje djeteta najvažnije za njen/njegov razvoj. Mala djeca trebaju igračke koje su jednostavne i nesofisticirane, kako bi se probudio njihov kreativni impuls. Stepen kreativnosti kojeg djeca razviju u igri, direktno će imati uticaj na kreativnost kojom će raspolagati u svom poslu ili u načinu razmišljanja, kasnije u životu.

Ponosno predstavljamo Agarthi Toys igračke, koje će Vam pomoći da svojoj djeci približite ono što nas oduvijek okružuje – Duga, Valovi, Zalazak Sunca, Pećina ili Vatra.

 

   

 

 

 

Facebook

Društveni mediji