Shopping Cart:

Cart empty
 x 

You have no items in your shopping cart.

Total
×

Upozorenje

No Shop Currency defined! Contact the administrator, if you are one go to http://agarthicomics.ba/administrator/index.php?option=com_virtuemart&view=user&task=editshop

Zagor

Zagor je talijanski pustolovni / western strip nastao 1961. godine u izdanju izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore.

Zagor je bijelac koji živi u izmišljenoj šumi Darkwood. Njegova koliba nalazi se duboko u unutrašnjosti, okružena je močvarom i mali broj ljudi zna put do nje. Vrijeme radnje ovog stripa nije precizno određeno, već je otprilike između 1820-ih i 1840-ih. Zagora indijanci smatraju besmrtnim Manituovim poslanikom te ga zovu Duh sa sjekirom.

Zagorov glavni cilj je održavanje mira između bijelaca i indijanaca. U Darkwoodu žive brojna indijanska plemena, a nalaze se i vojne utvrde, manji gradovi s bijelcima, traperska naselja i velika neistražena područja. Glavni smjer ovog stripa je neprestana pustolovina i akcija, međutim ima utjecaja i brojnih drugih žanrova.

Zagorovo pravo ime je Patrick Wilding. Kao dječaku roditelje su mu ubili Indijanci, a život mu spašava lutalica Wandering Fitzy. Djetinjstvo provodi odrastajući u prirodi s Fitzyjem koji ga između ostalog uči i kako rukovati sjekirom. Kao mladić Zagor pronalazi pleme koje mu je ubilo roditelje i njihovog vođu Salomona Kinskog. Nakon krvoprolića, prilikom kojeg je Zagor ubio većinu članova iz tog plemena, Zagor ubije i Kinskog.

Zagorov najbolji prijatelj, koji i živi s njim, je Meksikanac "Don" Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales ili kraće Chico. To je komični lik i potpuna je suprotnost Zagoru. Nizak je, debeo, izuzetno nespretan i proždrljiv, potkupljiv, hvalisav, ali i simpatičan. Zbog svoje lakomosti za jelom često upada u najrazličitije i najnevjerovatnije situacije i neprilike te ga tada Zagor mora spašavati. Ipak, Chico je i glavni Zagorov oslonac i vjerna desna ruka te ga prati redovito u svim pustolovinama, a nerijetko preuzima i glavnu ulogu. Indijansko ime mu je Mali čovjek s velikim trbuhom.

 

© 2019 Agarthi Comics. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.