Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_allvideos has a deprecated constructor in /home/agarthicomics/public_html/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 18

Skriveno Lice

 

skriveno lice

Skriveno lice je jedan od najnovijih stripova popularne izdavačke kuće Bonelli Comics. Strip je kreirao scenarist Giancarlo Manfredi; poznat po epizodama Dylana Doga, Nicka Raidera, Texa i njegovoj kreaciji - Magičnom vjetru. Naslovnice serijala je radio Massimo Rotundo, a prvi broj, kao i dizajn likova, je uradio hrvatski crtač Goran Parlov.

 

Strip prati rat koji je izbio tumačenjem mirovnog sporazuma između Italije i Etiopije. Serijal od 14 brojeva prati period od 1889. do 1896. godine i sukob kralja Menelika II i talijanske vojske.   

 

Uprkos historijskoj pozadini i ponekoj historijskoj ličnosti kao liku u stripu, centralni likovi su fiktivni. Za razliku od većine stripova Bonelli kuće, Skriveno lice nema glavnog lika, već paralelno prati sudbine četiri lika: samog Skrivenog lica, Uga Pastorea, Vittoria de Cesarija i Matilde Sereni. 

 

Skriveno lice je ratnik i vođa vojske pobunjenika, koji čine razni afrički narodi. Za svoje sljedbenike on nije samo vođa, već i živa legenda o kome se pričaju razne priče. Ugo Pastore je mladi talijan i trgovac, koji radi u očevoj firmi. On uočava greške u mirovnom sporazumu i nalazi se u centru sukoba između Italije i Etiopije. Njegov prijatelj Vittorio de Cesari je hrabar i odvažan vojnik, koji vrlo brzo postaje slavan na bojnom polju. Identitet Skrivenog lica će postati opsesija za Vittoria. Prijateljstvo Uge i Vittoria će biti na kušnji, kada na scenu stupi mlada grofica Matilde Sereni, koja skriva mračnu tajnu iz svoje prošlosti. 

 

Kao i mnogi noviji serijali Bonelli kuće, i Skriveno lice je bio mini-serijal. Serijal je trajao 14 brojeva, no, mnoge pohvale na račun serijala, a i Manfredijeva ljubav prema pojedinim likovima su dovele i do spin-offa pod imenom Shanghai Devil.

 

Facebook


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/agarthicomics/public_html/modules/mod_sp_facebook/mod_sp_facebook.php on line 84

Društveni mediji

     

Please publish modules in offcanvas position.