Shopping Cart:

Cart empty
 x 

You have no items in your shopping cart.

Total

Skriveno Lice

 

skriveno lice

Skriveno lice je jedan od najnovijih stripova popularne izdavačke kuće Bonelli Comics. Strip je kreirao scenarist Giancarlo Manfredi; poznat po epizodama Dylana Doga, Nicka Raidera, Texa i njegovoj kreaciji - Magičnom vjetru. Naslovnice serijala je radio Massimo Rotundo, a prvi broj, kao i dizajn likova, je uradio hrvatski crtač Goran Parlov.

 

Strip prati rat koji je izbio tumačenjem mirovnog sporazuma između Italije i Etiopije. Serijal od 14 brojeva prati period od 1889. do 1896. godine i sukob kralja Menelika II i talijanske vojske.   

 

Uprkos historijskoj pozadini i ponekoj historijskoj ličnosti kao liku u stripu, centralni likovi su fiktivni. Za razliku od većine stripova Bonelli kuće, Skriveno lice nema glavnog lika, već paralelno prati sudbine četiri lika: samog Skrivenog lica, Uga Pastorea, Vittoria de Cesarija i Matilde Sereni. 

 

Skriveno lice je ratnik i vođa vojske pobunjenika, koji čine razni afrički narodi. Za svoje sljedbenike on nije samo vođa, već i živa legenda o kome se pričaju razne priče. Ugo Pastore je mladi talijan i trgovac, koji radi u očevoj firmi. On uočava greške u mirovnom sporazumu i nalazi se u centru sukoba između Italije i Etiopije. Njegov prijatelj Vittorio de Cesari je hrabar i odvažan vojnik, koji vrlo brzo postaje slavan na bojnom polju. Identitet Skrivenog lica će postati opsesija za Vittoria. Prijateljstvo Uge i Vittoria će biti na kušnji, kada na scenu stupi mlada grofica Matilde Sereni, koja skriva mračnu tajnu iz svoje prošlosti. 

 

Kao i mnogi noviji serijali Bonelli kuće, i Skriveno lice je bio mini-serijal. Serijal je trajao 14 brojeva, no, mnoge pohvale na račun serijala, a i Manfredijeva ljubav prema pojedinim likovima su dovele i do spin-offa pod imenom Shanghai Devil.

 

© 2019 Agarthi Comics. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.